مشخصات فنی واحدهای مسکونی مشمول تسهیلات بانک


 

  • 120 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال برای کارکنان دولت و مستمری بگیران در تمامی مناطق شهری
  • 120میلیون ریال تا 200 میلیون ریال برای سایر اقشار در شهرهای با جمعیت کمتر از 250 هزار نفر
  • 100 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال برای سایر اقشار در شهرهای با جمعیت 250 هزار نفر و بیشتر


1. از تاریخ صدور پروانه ساختمانی بیش از 12 سال نگذشته باشد.

2. کیفیت مناسب ساختمان با یکی از روشها یا ارائه مدارک ذیل توسط ارزیاب بانک بررسی و تایید گردد.


الف. در مجموعه های طبقاتی، سازه ساختمان اسکلت اعم از فلزی یا بتونی باشد.
ب. در ساختمانهایی که پوشش سقف آنها تیرآهن و طاق ضربی است صرفا با اسکلت کامل و ارائه گواهی پایان کار جدید و معتبر و همچنین تکمیل فهرست کنترل کیفیت ساختمان ( چک لیست ) .
ج. ارائه نقشه و چک لیست زلزله تایید شده توسط شهرداری یا تاییدیه سازمان نظام مهندسی استان مبنی بر رعایت استاندارد ملی احداث ساختمان.
د. در واحدهای ویلائی علاوه بر پایان کار جدید ( تاییدیه شهرداری ) با ارائه یکی از مدارک (نقشه مصوب ، تاییدیه‌ مهندس ناظر یا فهرست کنترل کیفیت ساختمان )


توضیح 1: تاکید می گردد که صرف ارائه هریک از مدارک فوق به منزله تایید کیفیت مناسب نبوده ولزوما باید صحت مدارک ارائه شده و انطباق آن باوضعیت موجود ساختمان درحدی که قابل بررسی باشد توسط ارزیاب بانک بررسی وتایید گردد. 

توضیح2: پرداخت تسهیلات به ساختمانهای نیمه اسکلت با دیوار حمال با پوشش طاق ضربی دارای بیش از دو طبقه ( بدون احتساب زیرزمین ) و برای سقفهای تیرچه بلوک بیش از سه طبقه ( بدون احتساب زیرزمین ) مقدور نمی باشد. سایر شرایط:


1. جهت پرداخت تسهیلات ، اخذ اصل یا تصویر پروانه ساختمانی الزامی نمی باشد و صرفا تعیین تاریخ و شماره پروانه ساختمانی از طریق پایانکار ساختمان ( اولین پایانکار صادر شده برای ساختمان که در آن به اولین پروانه ساختمانی اشاره گردیده باشد ) کافی به مقصود است . درصورتیکه فاصله زمانی تاریخ صدور اولین پروانه ساختمانی و اولین پایانکار ساختمانی بیش از حد متعارف ( 3 سال) باشد برای تشخیص پایانکار اولیه ساختمان و به تبع آن تاریخ شروع ساخت می توان از تاریخ نصب کنتور مندرج درقبوض برق استفاده نمود و تاریخی معادل 3 سال قبل از تاریخ نصب کنتور را به عنوان تاریخ شروع ساخت پذیرفته و ملاک عمل قرار داد .


2. پرداخت تسهیلات تا سقف 180 میلیون ریال به واحدهای ساخته شده توسط:شرکتهای ساختمانی وابسته به بانک به طور مثال شرکت سرمایه گذاری مسکن وشرکت مدیریت سرمایه گذاری بانک مسکن ،انبوه سازان با مشارکت وزارت مسکن و شهر سازی تحت کنترل و نظارت مسکن و شهرسازی ،وزارت وسازمان مسکن وشهرسازی و شرکتهای تابعه ، شرکتهای انبوه ساز متعلق به بنیادها ،کمیته امداد ، نیروهای نظامی و انتظامی و همچنین واحدهای شهرک اکباتان وآپادانا ( به دلیل داشتن استحکام لازم ، کیفیت مناسب و رعایت موارد فنی مورد نیاز جهت مقاومت در برابر زلزله در ساخت آنها ) بدون در نظر گرفتن مواردبالاو تاریخ صدور پروانه ساختمانی صرفا با تکمیل فهرست کنترل کیفیت ساختمان ( چک لیست ) توسط ارزیاب بانک ،امکانپذیر می باشد.

 

پرداخت تسهیلات به ساختمانهایی که بدون پروانه ساختمانی ساخته شده اند و با پرداخت جریمه به شهرداری گواهی پایانکار برای آنها صادر گردیده است :


الف. در ساختمانهای 1و2 واحدی به هیچ وجه امکانپذیر نمی باشد.
ب. در ساختمانهاو مجتمع های دارای 3 واحد و بیشتر با اخذ گواهی پایانکار جدید و تکمیل فهرست کنترل کیفیت ( چک لیست ) توسط ارزیاب بانک امکانپذیر می باشد.
ج. پرداخت تسهیلات به واحدهای ساختمانی که درآنها واحدهایی به صورت اضافه اشکوب بدون پروانه ساختمانی ساخته شده اند(اعم از واحدهای زیرین که با پروانه ساختمانی ساخته شده اند و واحدهای بالایی که بدون پروانه ساختمانی ساخته شده اند ) چنانچه حتی با پرداخت جریمه به شهرداری گواهی پایانکار برای آنها صادرگردیده باشد امکانپذیر نمی باشد.


توضیح : موضوع فوق الذکر درخصوص ساختمانهایی که واحدهای جدید احداثی بعد از صدور اولین پایان کار ساختمانی و بدون پروانه ساختمانی جدید ایجاد شده باشند ،صدق می کندو وساختمانهایی که تعداد واحدهای مندرج در اولین پایانکار ساختمانی آنها بیشتر از تعداد واحدهای مندرج در پروانه ساختمانی آنها می باشد وواحدهای اضافی بدون پروانه ساختمانی و همزمان با واحدهای قبلی ساخته شده و این امر مورد تائید ارزیاب بانک واقع گردیده ،مشمول بند فوق الذکر نمی باشد.


4. پرداخت تسهیلات به ساختمانهایی که درآنها بدون پروانه ساختمانی ، پارکینگ و پیلوت به واحد مسکونی و یا یک واحد مسکونی دریک سطح و به صورت افقی به دو واحد مسکونی تبدیل گردیده است مشروط به اخذ پایانکار جدید و صورتمجلس تفکیکی و رعایت سایر مقررات ( مربوط به احداث طبق ضوابط فنی و مهندسی ذی ربط ) در سایر واحدها ( که با پروانه ساختمانی احداث گردیده اند ) امکانپذیر می باشد.


5. پرداخت تسهیلات به ساختمانهایی که در اسناد مربوطه و گواهیهای صادره از شهرداری به عدم رعایت آیین نامه 2800 اشاره گردیده باشد امکانپذیر نمی باشد.

توجه: 
1. در پرداخت تسهیلات شرایط اختصاصی هر واحد باتوجه به شرایط و ضوابط، بانک ملاک تصمیم گیری در تعلق یا عدم تعلق تسهیلات خواهد بود.
2. چنانچه متقاضی اخذ تسهیلات بانک مسکن نسبت به ارزیابی اعتراض نماید ، ارزیابی مجدد، درصورت وجود ارزیاب دیگری درهمان شهر یا با تامین ارزیاب از نزدیکترین شهر انجام خواهد گرفت.
3. افرادی که تا پایان سال 1389 نسبت به افتتاح انواع حسابهای صندوق پس انداز مسکن اقدام می نمایید می توانند از امتیاز تسهیلاتی حساب خود براساس ضوابط و شرایط فوق استفاده نمایند.